NOVOSTI(09.08.2017)

Velika Gospa - Novigrad na Dobri 2017.

TIJEK PROSLAVE VELIKE GOSPE 2017. NOVIGRAD NA DOBRI Trodnevnicu 12.08., 13.08. i 14.08. te proslavu V. Gospe u 11h i 18h će predvoditi i propovijedati vlč. Ivica Tolla, župnik u Generalskom Stolu. Subota 12.08. - Strogi post i nemrs za duhovni rast i uspjeh proslave Velike Gospe. Od 17h prilika za sv. ispovijed, od 18h pobožnost krunice sa razmatranjem, u 19h sv. misa, nakon sv. mise izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta te cjelonoćno klanjanje. Imat ćemo popis pa molim da se prijavljujete za klanjanje po terminima od pola sata. Nedjelja 13.08. u 8h završetak klanjanja i sv. misa. U 17h ispovijed, u 17.30h pobožnost krunice sa razmatranjem, 18.30h pohod groblju i 19h sv. misa. Nakon mise pobožnost križnoga puta sa svijećama (vode mladi) i molitveno bdijenje u crkvi. Ponedjeljak 14.08. u 17h sv. ispovijed i pobožnost krunice sa razmatranjm, u18h procesija sa zavjetnim Gospinim kipom kojeg će nositi iseljenici oko Crikvenog sela i zavjetna misa naših iseljenika. Po završetku sv. mise druženje i pučko veselje uz glazbeni sastav „Zlatna vremena“. Velika Gospa sv. mise u 8h, 11h i 18h Utorak, 15.08. - Velika Gospa : - sv. misu u 8h predvodi i propovijeda vlč. Vlado dr. Mikšić - u 11h centralna proslava započinje procesijom s kipom Gospe ispred pastoralnog centra Sv. Vinka Paulskog, nastavlja se cestom oko cimitra, stepenicama do vanjskog oltara gdje ćemo slaviti svečanu sv. misu, a po završetku s kipom ulazimo u Svetište - na čelu procesije ide križ, nakon njega muškarci, djeca, ministranti, slika i kip Gospin, svećenici, župni zbor, KUD-ovi i ostali vjerni puk! - u 18h večernja sv. misa - tijekom trodnevnice i na Veliku Gospu u dvorani pastoralnog centra bit će postavljena izložba „ Crkve na crti bojišnice“! - Župe Bl. A. Stepinca - Duga Resa, Sv. Franje Ksaverskog - Švarča i Gospe Snježne Karlovac - Dubovac organiziraju pješačko hodočašćenje na proslavu Velike Gospe u Novigrad n/D. Ovaj čin neka bude poticaj i ostalim Župama. - nakon centralne sv. mise u 11 sati počinje pučko veselje ispred župnog dvora i dobrotvorni koncert u kojem sudjeluje glazbeni sastav „Zlatna vremena“ i Strings Band od 13 do 24 h. - Piće i hranu tijekom trodnevnice i na svetkovinu Velike Gospe ponudit će vam Restoran Stari Farof. Možete se obratiti za rezervacije stolova, a hranu i piće po šatorima posluživat će konobari. - Sv. misne nakane, molitve na čast B. D. Mariji i darove za obnovu crkve upisivat će Zdravko Martišković i Nina Baršić. Župnu monografiju po cijeni od 200,00 kn moći ćete nabaviti u sakristiji. - Sve će biti označeno pa vas molimo da pratite naše oznake! Majko Božja novigradska, moli za nas! Svima unaprijed hvala! p. Filip Vicić CM, župnik

   p. Filip Vicić CM


(09.08.2017)

Facebook stranica

Župa je 03. kolovoza 2017. dobila i svoju facebook stranicu. Stranicu možete pronaći na adresi: https://www.facebook.com/zupa.novigradnadobri na kojoj će se objavljivati sve novosti vezano za Župu.

   p. Filip Vicić CM


(04.10.2016)

Prijenos svete mise iz naše župe na HRT-u

U nedjelju, 09. listopada 2016. Hrvatska radiotelevizija će na prvom programu emitirati izravan prijenos svete mise iz naše župne crkve iz Novigrada na Dobri s početkom u 10 sati. Prijenosu svete mise prethodit će reportaža o župi s početkom u 9.50 sati. Svi koji mogu neka se uključe u sveto misno slavlje u našoj crkvi, a ostali neka prate prijenos putem HRT-a.

   p. Filip Vicić CM


(23.09.2015)

Obnova kipa Presvetog Srca Isusova

U tijeku je prikupljanje sredstava za obnovu kipa Presvetog Srca Isusova iz kapelice u Karniru (ulaz u Crikveno selo). Svoje dobrovoljne priloge za obnovu možete uplatiti na transakcijski račun Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Novigrad na Dobri HR51 2400 0081 1058 8061 9 otvoren u Karlovačkoj banci d.d. uz naznaku svrhe plaćanja "za obnovu kipa Srce Isusovo". Unaprijed zahvaljujem, a Bog neka nagradi svaki vaš dar koji će biti pretvoren u ono što nam je najsvetije.

   p. Filip Vicicć CM


(25.10.2014)

Hostel & Restoran STARI FAROF

U rujnu 2014. u pastoralnom centru Sv. Vinka Paulskog s radom su počeli Hostel & Restoran STARI FAROF. Otvorenog su tipa, a više informacija možete pronaći na internet stranici www.fidus-zg.hr .

   p. Filip Vicić CM


(07.01.2014)

Monografija Župe Uznesenja BDM Novigrad na Dobri

U travnju 2013. Župa je izdala Monografiju koja se sastoji od tri osnovne tematske cjeline: 1. o Župi Novigrad na Dobri; 2. o povijesti Novigradskog kraja; 3. o društvenom životu. Tematske cjeline su kroz poglavlja razrađene na sljedeće dijelove: 1. Zemljopisni položaj i prirodne značajke župe 2. Kronološka povijest župe - sažetak crkvene povijesti prikazane u župnim spomenicama i maticama, kronologija svećenika i glavnih vjerskih zbivanja... 3. Sakralni objekti – župna crkva od prvog spomena do danas uz prikaz konzervatorsko-restauratorskih radova u novije vrijeme, kapelice i sakralna obilježja 4. Duhovni život i statistika župe – najstarija prezimena u župi, najčešća osobna imena, demografska slika i kretanja 5. Duhovne osobe rodom iz župe 6. Povijest Novigradskog kraja – vezano uz stari Frankopanski grad, Karolinsku cestu i stari most, te ergelu i Strahovnjak 7. Ekonomski razvoj – gospodarsko prosvjećivanje i najstariji zanati 8. Iseljeništvo našeg kraja, odlazak, teški prvi dani života u iseljeništvu..... 9. Domovinski rat i poginuli branitelji s područja naše župe 10. Povijest školstva 11. Znamenite i zaslužne osobe iz župe 12. Narodni običaji novigradskog kraja 13. Društva i udruge koje djeluju na području župe Pred nama je po prvi put ispisana riječ o Novigradu na Dobri, župi, mjestu i svim događanjima na 408 stranica i prikazana kroz 250 slika, koja govori svima a najviše onima koji su s Novigradom na bilo koji način povezani. Ova je knjiga svojevrstan izraz zahvalnosti i svima onima koji su kroz povijest u spomenutim događajima sudjelovali molitvom, žrtvom, radom, riječju, djelom i darom. Neka po ovoj knjizi lijepa sjećanja ostanu živa, a povijest župe trajna i neizbrisiva. Sa zahvalnošću zazivam zagovor Blažene Djevice Marije na autore i čitatelje ove monografije naših dana i budućeg vremena. Monografija se može nabaviti po cijeni od 250 kn u župnom uredu u Novigradu na Dobri.

   p. Filip Vicić CM


ZnovostiBG
tag heuer replica
rolex replica uk
chanel outlet